Jablka

25. května 2008 v 13:14 |  PRO-ANA
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jabĺčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Jeho výsosť: Jablko a Zdravie

Jablká nás udržujú zdravých

Pravdepodobne ste už počuli, že jedno jablko denne viditeľne zvyšuje našu celkovú pohodu. Je to ovocie, ktoré nás udržiava mladých a je to symbol obnovy a večnej sviežosti.

Alexander Veľký vraj počas hľadania živej vody v Indii objavil jablká, vďaka ktorým sa duchovní dožili až do 400 rokov. Aj v škandinávskej mytológii majú jablká rovnaký význam - bohovia jedia jablká a sú mladí až do konca súčasného kozmického cyklu.
Keď šťavnatý kúsok zásobuje telo energiou

Jablká majú mnoho živín vhodných pre pokožku, lebo obsahujú nenasýtené tuky, minerály a vitamíny. Preto sa odporúča nelúpať ich. Sú zdravou (takmer bez tuku) a osviežujúcou pochúťkou, ktorá vďaka kyseline, ktorú obsahujú a je známa ako prirodzený osviežovač, zastaví aj smäd.
Výživná hodnota

Hodnoty v 100 g jablka:

Kcal: 58
Voda: 84,4 g
Proteíny: 0,2 g
Tuky: 0,6 g
Uhľohydráty: 14,5 g
Pre lepšie trávenie a zásobovania mozgu

Keďže sú jablká bohaté na vlákninu, majú užitočný efekt na náš metabolizmus. Najmä v kombinácii s obilninami. Obsahujú tiež množstvo draslíka (K), ktorý je užitočný pri udržiavaní vodného režimu v tele, prenose signálov v nervovom systéme, zásobovaní mozgu kyslíkom, funkcii obličiek a svalov.
7 príčin, prečo zjesť denne aspoň 1 jablko

1. lepšia funkcia srdca (jablkový džús);
2. diéta (jablkový ocot)
3. proti kašľu a bolestiam hrudníka (ovocie)
4. zlepšuje ďasná (nelúpané ovocie)
5. lepší spánok, upokojenie a proti depresii (jablkový džús, kúpeľ, čaj)
6. proti akné (jablkový ocot)
7. zlepšenie zdravia a lepšia koncentrácia.

Dostatok príčin na strávenie dňa s jablkami


A čo večerné pozeranie TV???
Zdravá a málo kalorická pochúťka sú sušené kúsky jabĺk, ktoré si môžete pripraviť sami:
- odstráňte jadierka a pokrájajte jablko na malé krúžky. Sušiť ich môžete rôznym spôsobom:
a) môžete ich na nitke zavesiť nad pec.
b) v rúre: pri 50ºC, dvierka nechajte mierne otvorené
c) v špeciálnom prístroji na sušenie ovocia.
Keď vyschnú, držte ich na suchom a tmavom mieste v hermetickej miske.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama